napja van
Vakbarát változat

Elkészült a kistérségi kerékpárút

A Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás sikeres (DDOP-5.1.1-09-2009-0005 azonosítójú) pályázatának köszönhetően végre elkészült a kerékpárút, mely Sikondát, Magyarszéket, Mecsekpölöskét és Komlót köti össze. A beruházás 197 millió forintos támogatást kapott, melyhez az érintett települések közel 21,5 millió forintos önrésszel egészítették ki.
- A biztonságos kerékpározáshoz ma már elengedhetetlenek az ehhez hasonló építmények – állítja Polics József, az térség országgyűlési képviselője. Reményei szerint nemcsak az egyre több környékbeli biciklista, hanem az ország más tájáról érkezett turisták is megkedvelik a régen várt lehetőséget. Komló polgármestereként pedig úgy véli, a kerékpárút alkalmas lehet arra is, hogy a térség települései még szorosabbá fűzzék eddigi kapcsolatukat, és akár Orfű irányába bővítve a hálózatot, még tartalmasabb kikapcsolódást kínálhassanak az idelátogatóknak.
A TriGon Invest Építőipari Kft. által létesített, 11 és fél kilométeres aszfaltcsík mentén pihenőhelyeket és kerékpártárolókat is kialakítottak, melyek az útburkolati jelekkel és a jelzőtáblákkal együtt minden bizonnyal hozzájárulnak a kerekezők elégedettségéhez.

Vissza a hírekhez